Trender inom blom- och växtvärlden

Det finns flera olika stilar och trender när det gäller blommor, plantor och buketter. Man kan välja en blomma eller en bukett som är klassisk men som innehåller en viss tvist, det kan vara en contemporary stil eller varför inte nya moderna varianter. Att blanda stilar kan också vara en succé, allt beror på vad man är ute efter.

Vad innebär en contemporary Klassisk stil?

Att erbjuda en blomma eller bukett som har en contemporary klassisk stil innebär att man ger bort en tidlös gåva, men som samtidigt har ett ganska modernt utseende med oPurple-Violets-1034x689lika grafiska inslag. Oftast är en sådan blombukett sammansatt av milda färger tillsamman med klassiska varianter av växter. Det innebär inte att man behöver göra sig av med sina favoritblommor bara för att det är trendigt med en contemporary bukett, utan det är ett utmärkt sätt att komponera dessa tillsammans. Låt favoritblommorna accentueras av de nya och trendiga växterna, för att på så sätt skapa nya vackra kombinationer.

Andra trender inom den gröna världen

En trend inom blomvärlden är att hänga upp blommor i taket, så kallade airplants. Detta är växter som är mycket lättskötta och som planteras och hängs upp i små glaskulor eller via fat och skålar. Det är växter som är lätta att hantera men kräver ändå att man då och då rensar bland blad som trillat av och rengör skålen. Placeringen av dessa plantor bör inte vara i direkt solljus eftersom plantorna då lätt kan brännas och bli bruna. Dock bör de hängas upp på platser där det finns gott om ljus så att de trivs ordentligt. Denna typ av växt kan sprays med vatten ett par gånger i veckan, men det är viktigt att de är torra i basen så att de inte ruttnar. När plantan växt cirka 3 gånger sin moderplanta så kan man påbörja ytterligare en skål.