Blommor vid midsommar

Blommor kan göra stor skillnad vid många olika sorters tillfällen, både vid glada tillfällen men också vid tidpunkter då livet är tuffare än vanligt. Det finns också flera olika traditioner och högtider som innehåller blommor, där de används för olika sorters ändamål. Ett sådant exempel är vid midsommar i flowers-1482834_960_720Sverige som är en av de största och mest firade högtiderna. Midsommar har firats sedan länge och förr så ansågs midsommarnatten vara full av övernaturliga väsen och magiska krafter.

Även om man idag må ha ändrat syn gällande midsommarnatten så lever fortfarande traditionen kvar gällande att sia om framtiden. Tanken är att man ska plocka sju olika sorters blommor och placera dessa under sin kudde. Under midsommarnatten kommer man att drömma om den framtida man som man kommer att leva med.

Många undrar om man kan plocka vilka blommor som helst och i praktiken så gäller alla blommor. Men det kan vara svårt att finna blommor (om man exempelvis befinner sig inne i stan). Under svenska sommaren så finns det några blommor som man lätt kan finna så som:

  • Margerit: detta är en blomma som liknar Prästkragar och är vanligt förekommande under sommaren. Den kan finnas i olika färger men förekommer med i vitt.
  • Blomstertobak: Detta är en blomma som har en helt underbar doft och finns att finna i flera olika färger. När man lagt blomman under kudden så kommer man garanterat att känna en ljuvlig doft i hela rummet.
  • Dahlia: detta är en växt som återigen blivit mycket populär och finns i en mängd olika färger och nyanser. Man kan välja bland röda, rosa, orange, vita eller gula. Dahlia som man köper och planterar i en kruka kan växa och bli mellan 20-50 centimeter hög.
  • Lavendel: detta är ytterligare en sorts blomma som garanterat kommer erbjuda en fin doft i rummet när man lagt den under kudden. Lavendeln kan torkas och läggas i små doftpåsar så att man kan njuta av blomman under en längre period.