Blommor vid ljusare tider

Mars månad och det märks att Sverige börjar gå mot ljusare tider. Solen går upp tidigare på morgonen och ned senare på kvällen. När våren sakta men säkert närmar sig ser man också att naturen återigen börjar komma till liv. Det är under denna periodbright-vivid-flowersen som många finner intresset i att plantera och sätta fingrarna i jorden för att få fina blommor och växter framöver. Ibland så finns det en bild gällande att plantering inte är för alla eller att det behövs en stor tomt för att plantera sina egna växter, men detta behöver inte alls vara sant. Idag kan man utan tvekan ha en egen odling eller plantera sina egna blommor, oavsett hur mycket yta man har tillgång till.

Har man endast ett fönster som tillgång så är inte det något problem. Man kan på egen hand odla från frön, sticklingar g eller plantera färdiga produkter. Man kan odla sina egna blommor eller varför ute testa sina egna kryddor och grönsaker. En populär blomma som oftast odlas under våren är Penséer. Dessa är populära just för att de klarar av kallare temperaturer. Penséer kan fungera bra både vid entréerna av ett hus eller lägenhet såväl vid balkongen eller vid fönster. Andra varianter av plantor och blommor som man kan plantera redan under början av våren är murgröna och påskliljor. Även dessa tål kallare grader.

Just nu så börjar flera nyheter att komma in till blomsterbutikerna och vill man fynda så gäller det att redan nu börja besöka butikerna. Några nyheter kan vara exempelvis den nya terrakotta-krukserien olea som erbjuder krukor i en mycket vacker design. Det finns flera anda krukor som man också kan nyttja, men detta kan bli poppis nu i vår eftersom de är frosttåliga.

Oavsett vad man är ute efter, det må vara frön, grönsaker, blommor, bär eller krukor – det finns garanterat något för alla!